onsdag 3. oktober 2007

JAMBO!

Endelig er vi fremme! På flyplassen i Nairobi ble vi møtt av en flott dame som jobber som sjåfør og driver sitt eget transportselskap. Hun fortalte at det finnes 580 transportselskaper drevet av menn i Nairobi, og tre som drives av damer. Og hun var en av dem! Jeg synes det er morsomt at den første personen jeg traff i Afrika var en kvinnelig gründer.

Fra flyplassen dro vi rett til Flyktninghjelpens kontor i Nairobi. Her ble vi briefet av Mohammed som er landdirektør for Flyktninghjelpen i Kenya. Vi fikk også hilse på de åtte ansatte ved kontoret, som alle kommer fra forskjellige land. De var alle utrolig hyggelige og atmosfæren på kontoret var både god og effektiv. Dessverre hadde vi ikke så mye tid fordi vi måtte reise fra Nairobi før det ble mørkt for å rekke å nå frem til Garissa. Garissa ligger fem-seks tilmer nordøst for hovedstaden og det er her vi skal sove i natt. Herfra er det nemlig bare en kort kjøretur til vårt første mål for reisen - Dadaab, et av verdens største flyktningeleirkompleks hvor det bor rundt
170 000 somaliske flyktninger.

Har tilbragt mesteparten av dagen i bilen, så jeg ser frem til morgendagen og er spent på hvordan besøket blir. Vi drar fra Garissa klokken seks i morgen tidlig. Skriver mer etter min første dag i Dadaab:)